Persoonlijk

Als je een schip wil bouwen, geef mensen geen opdracht om hout te verzamelen, maar laat ze verlangen, verlangen naar de eindeloze zee

Persoonlijk

Ik ben opgeleid tot Contextueel therapeut, voor psychotherapie, gezins en relatietherapie en specialist in rouw- en verliesproblematiek. Opgeleid tot rouwtherapeut. Ik ben getrouwd en moeder van 3 dochters. Ik ben naast mijn werk ook operazangeres, klassieke muziek geeft mij veel vreugde en energie! Ik ben graag in de sportschool en loop hard met mijn hond.

Problemen in het leven staan nooit los van relaties of de context waarin we leven. Ik geef taal aan relationele processen. Ik geef ook inzicht in onbewuste processen die (negatieve) emoties, behoeftes of destructieve patronen veroorzaken. Vanuit deze inzichten ontstaan keuzemogelijkheden. Je ontwikkelt een  fijne relatie met jezelf en de ander door begrip en (zelf)kennis. Door te leren van het verleden, groei je in het heden en draag je zorg voor de toekomst. Moeilijke relaties zijn bronnen van wijsheid.

Systemisch werken betekent uitgaan van de veronderstelling dat de kwaliteit van leven wordt bepaald door de kwaliteit van het samenleven met anderen. Ik wilde onderzoek doen naar gedrag in relaties om te weten hoe mensen geholpen kunnen worden met kwaliteit van leven. Heftige gebeurtenissen geven druk in de relatie. Ik heb een Mastergraad behaald in de contextuele benadering en onderzoek gedaan naar de effecten van een heftige gebeurtenis (zoals kanker) in relaties.

Naast mijn werk als therapeut, coach ik sinds 2009 mensen met kanker en ben ik verbonden als docent aan de academie gezondheidszorg, van verschillende Hogescholen. Ik ben spreker op congressen, conferenties en Webinars. Ik publiceer in vakbladen en heb meerdere studieboeken geschreven.

Arrien van Prooijen

Arrien02 Tr

Kennismaken?

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, of zit je met vragen? Twijfel dan niet om contact op te nemen!