Gezinstherapie

Als je stenen op je weg hebt vallen je kinderen erover

Gezinstherapie

Soms loopt het niet in je gezin. Misschien is er ruzie of zijn er problemen en ontstaat er negatief gedrag tussen de gezinsleden. Je voelt je klem zitten als ouder(s). Wacht niet te lang , neem contact op. Ook kinderen zijn welkom in de praktijk!

We onderzoeken het mooie van de individuele relaties in het gezin maar ook hetgeen wat kwetsbaar is en moeilijk. Dit doen we door gesprek, spel creativiteit en door opstellingen van de situaties. Dit geeft een betere kijk op de situatie.

Een kind groeit op in een systeem van verzorgers (meestal de ouders) en soms andere huisgenoten. Ook heeft elk kind een bepaalde plek in de kinderrij. De oudste, de jongste, de middelste in de gezinsgrootte en samenstelling. Dit alles heeft gevolgen voor ontwikkeling van het kind. Vervolgens vindt het socialisatieproces plaats; religie, schoolkeuze, vriendjes en vriendinnetjes spelen een rol in de persoonlijkheidsontwikkeling.

Het gezin is het systeem van relaties. Het geven en ontvangen van passende zorg is het dynamische kenmerk van relaties. Bij passend geven en ontvangen draait het om rechtvaardigheid, de ander tot zijn recht laten komen. Het zien van een ieders persoonlijke behoefte speelt hierin een rol. Elk kind heeft kwaliteiten, die tot uiting mogen komen. Onbalansen geven spanningen in de communicatie en het samenzijn. Door samen te kijken en op zoek te gaan naar kwaliteiten en kwetsbaarheden ontstaat er inzicht, ontspanning en balans. Elke ouder wil het beste voor zijn kind. En elk kind heeft het nodig om gezien te worden.

 

Gezinstherapie Tr2

Laat mij de vaste oever zijn
die je een bedding geven zal.
Laat mij jouw loopbrug worden
naar de dag van morgen.
(Kris Gelaude)

Kennismaken?

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, of zit je met vragen? Twijfel dan niet om contact op te nemen!