Kwaliteitzorg

Wat vind ik belangrijk in kwaliteit van zorg

Kwaliteit ben je zelf!
De betrokkenheid van de zorggever bepaalt de succesfactor van kwaliteit in zorg. Kwaliteit is een moeilijk definieerbaar begrip. Het wordt naast de objectieve beoordelingen mede bepaald door de beleving van de persoon. Doelen op lange en korte termijn maken ontwikkeling in kwaliteit inzichtelijk.

Plan, Do, Check, Act.

Omgevingsfactoren, instrumenten en methoden spelen hierin een rol maar ze zijn een onderdeel van het geheel. 'Evidence Based' werken is de basis van zorg, maar het is niet zaligmakend. Het toepassen van standaarden en protocollen moeten gericht zijn op het individuele belang van de zorgvrager Uiteindelijk draait het om de aandacht en intensiteit van de zorg die gegeven wordt. Dit is mijn missie in ontwikkeling van kwaliteit.

Intervisie

Persoonsgerichtheid naast proces en product. Dit is mijn visie.

Naast de meetindicatoren; de perceptie van de tevredenheid van de zorgvrager en zorggever. Want de grootste succesfactor van kwaliteit wordt bepaald door degene die de zorg verleent en ontvangt!

"Het 'naturel' van het gesprek met de cliënt/patiënt mag niet gebukt gaan onder de protocollisering van de zorg". Dat is mijn visie en in de relatie met mensen tegelijk mijn kwaliteit.

Arrien van Prooijen

Diedenweg 153
6706 CN
Wageningen

T. 0634540749
E. info@arrienvanprooijen.nl

Over Arrien van Prooijen

LinkedIn Profiel Arrien van Prooijen